Депутати Черкаської міської ради звертаються до Верховної Ради України з проханням заборонити експорт електроенергії з України.

Таке звернення депутати ухвалили сьогодні, 18 грудня, на сесії міськради. З пропозицією звернутися до ВРУ та проектом звернення виступив депутат міськради Артур Савін, повідомляє УНІАН.

Зазначимо, що з початку грудня в Україні почали здійснюватися віялові відключення електроенергії, пов'язані з високим її споживанням в умовах недовиробництва електроенергії генеруючими компаніями.

17 грудня у Черкасах понад сто місцевих жителів пікетували компанію «Черкасиобленерго» з вимогою запровадити чіткі графіки відключення світла в місті. 18 грудня жителі пікетували Черкаську міськраду, де проходила чергова сесія, протестуючи проти аварійних відключень електроенергії в місті. На пікет вийшли головним чином жителі черкаського мікрорайону Луначарський, де більшість багатоповерхівок обладнані електроплитами.

Як раніше повідомляв ForUm, диспетчер об'єднаної енергосистеми України НЕК «Укренерго» 18 грудня запровадив графіки аварійних відключень на 5,25 ГВт, що відповідає дисбалансу потужності в об'єднаній енергетичній енергосистемі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26