У ході перевірки захисних споруд цивільного захисту - бомбосховищ, протирадіаційних укриттів і т. д. - працівники Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України виявили низку порушень, повідомили Forum'у в прес-службі Департаменту ДСБЕЗ МВС України.

«Незважаючи на визначену законодавством заборону приватизації захисних споруд цивільного захисту виявлені кричущі факти виведення таких об'єктів з державної і комунальної власності у приватну», - підкреслив начальник Департаменту ДСБЕЗ МВС України Василь Пісний.

За його словами, лише в Дніпропетровській області у листопаді поточного року було відкрито 23 кримінальні провадження за фактами незаконної приватизації 38 бомбосховищ. Приміром, у Нікополі працівники ДСБЕЗ виявили незаконне відчуження захисної споруди разом із майновим комплексом швейної фабрики, яке відбулося в процесі ліквідації. Нині за цими фактами тривають досудові розслідування.

«Перевірки захисних споруд цивільного захисту щодо їх цільового застосування проводитимуться й надалі. Збереження наявного фонду, його розвиток та утримання в готовності до використання за призначенням поки залишається для служби ДСБЕЗ одним із важливих завдань», - зазначив Пісний.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

119