У Харкові хода громадської організації «Історико-соціальний християнський громадський рух» «Проти свавілля державної влади у житлово-комунальній та соціальній сферах нашої країни» по вулиці Сумській закінчилося, так і не розпочавшись.

Коли учасники акції з прапорами почали збиратися біля фонтану «Дзеркальний струмінь», державний виконавець зачитав рішення Харківського окружного адміністративного суду про заборону ходи. Але люди не поспішали її виконувати. Тоді міліція відтіснила їх в автобус і вивезла в Київський райвідділ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Заступник начальника Харківського міського управління міліції Олег Матрос пояснив, що це було зроблено, щоб не допустити можливих зіткнень з прихильниками інших політичних поглядів, котрі вже почали збиратися у сквері біля фонтану.

«Встановлять їх (учасників ходи, що не відбулася. - Ред.) особи і відпустять. Тут інші люди стоять, з інших сторін, мало що могло статися, на всяк випадок (вивезли. - Ред.)», - сказав журналістам Матрос.

Як раніше повідомляв ForUm, погоджувальна комісія Харківської міської ради вирішила звернутися до окружного адміністративного суду з позовом про заборону громадській організації «Історико-соціальний християнський громадський рух» проведення протестної ходи по вулиці Сумській.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55