Після низки рішень уряду громадяни України можуть з обережністю поставитися до «нічного тарифу» на електроенергію. Таку думку Forum'у висловив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

«Запровадити «нічний тариф» - це цілком реально. Це коефіцієнт для автономних двозонних, тризонних лічильників. І хто хоче, той може скористатися цією пропозицією», - зазначив він.

У той же час Марунич додав, що цією можливістю зможуть скористатися далеко не всі, оскільки для цього необхідно встановити спеціальні лічильники. «Результати ми побачимо під кінець опалювального сезону, якщо отримаємо доступ до статистики», - вважає він.

«Відверто кажучи, після деяких рішень уряду слабо віриться, що населення почне встановлювати спеціальне обладнання. Згадайте історію з електричними автономними котлами. Багато хто пошкодував, що встановив їх, враховуючи масштабні відключення. Так що люди з побоюванням можуть поставитися до пропозицій уряду, які певною мірою не завжди логічні», - підсумував експерт.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, пропонує знизити нічний коефіцієнт для стимулювання населення використовувати електрику в нічний час.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25
Теги