Організація Червоного Хреста Китаю спрямувала в Україну допомогу на суму понад 3,2 млн доларів вимушеним переселенцям та особам, що постраждали в зоні збройного конфлікту на Донбасі.

Про це розповіла заступник голови управління міжнародного співробітництва ЧХК Хай Лімань, передає Укрінформ.

«Гуманітарний вантаж, підготовлений Організацією Червоного Хреста Китаю на звернення Організації Червоного Хреста України вилетів літаком карго вночі», - повідомила Хай Лімань. Літак має прибути до Києва в середу.

Представник Організації зазначила, що відправлений вантаж призначений для «переміщених осіб із регіонів, де йдуть бої». Розподіляти їх буде українська Організація Червоного Хреста (яка і спрямувала в Пекін список необхідного), однак відправники стежитимуть за тим, хто стане одержувачем допомоги.

«У Китаї було чимало природних катастроф, і ми отримували багато допомоги від організацій Червоного Хреста з-за кордону. І ми самі намагаємося допомагати іншим, тому що ми - як одна велика сім'я по всьому світу», - підкреслила Хай Лімань.

Гуманітарна допомога включає у себе медичне обладнання, в тому числі електрогенератори для операційних, мобільні рентгенапарати, апарати УЗД та ЕКГ, дефібрилятор; лікарняні ліжка, інвалідні крісла, милиці та ноші, ковдри; набори першої медичної допомоги, кухонні набори, очисники води й багато іншого. Загальна вартість допомоги - 20 млн юанів (3,23 млн дол).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом