Колишній мер Слов'янська Донецької області Неля Штепа заперечує свою провину і вимагає визнати її потерпілою.

Про це вона заявила сьогодні, 16 грудня, в ході судового засідання у Червонозаводському районному суді Харкова, на якому розглядається справа за обвинуваченням її у посяганні на територіальну цілісність України.

«Моє клопотання - повернути назад обвинувальний акт. Поки не буде в обвинувальному акті, що я була в полоні 81 день із 84... Має бути постанова про те, що я потерпіла, що я була в полоні, і тоді можна її розглядати», - заявила екс-мер, повідомляє УНІАН.

Вона також підкреслила, що заперечує свою вину.

Крім того, Штепа заявила, що не встигла ознайомитися з матеріалами справи.

«Я не ознайомилася з матеріалами справи. Мені дали п'ять днів», - сказала вона. Справа складається з восьми томів і декількох доповнень.

Як повідомляв ForUm, 5 листопада суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи до 9 січня 2015 року.

11 липня екс-мер була затримана і перевезена в Управління СБУ в Харківській області для проведення процесуальних дій.

8 жовтня їй було оголошено остаточну підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) та ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

Екс-мер міста обвинувачують у закликах до зміни кордонів України, сприянні проведенню псевдореферендуму про відділення Донецької області від України, створенні умов для діяльності терористичних груп та організацій. 31 жовтня прокуратура передала до суду обвинувальний акт у справі Штепи.

5 листопада у Харкові представники прокуратури і захисту Штепи під час засідання Червонозаводського районного суду Харкова заявили клопотання про перенесення розгляду справи за підсудністю у Слов'янський міськрайонний суд, тобто за місцем вчинення правопорушення. Матеріали були спрямовані до відповідного суду для вирішення цього клопотання.

20 листопада Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ ухвалив рішення повернути кримінальне провадження стосовно Штепи для розгляду в Червонозаводський районний суд Харкова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

84
Теги