З 16 грудня діє новий Порядок контролю за якістю лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі.

Ним регламентуються правила проведення як державного контролю, так і контролю з боку самих суб'єктів господарювання.

Так, вхідний контроль якості лікарських засобів здійснюється уповноваженими особами суб'єктів господарювання (аптек, аптечних складів тощо).

При цьому суб'єкт господарювання зобов'язаний створити ефективну систему якості лікарських засобів, затвердивши план термінових дій з визначенням заходів, що забезпечують виконання актів органів влади у зазначеній сфері, пише ЛІГАБізнесІнформ.

У свою чергу державний контроль здійснюється уповноваженим державним органом шляхом проведення перевірок суб'єктів господарювання на предмет дотримання правил контролю над якістю ліків, а також шляхом проведення лабораторних досліджень якості ліків.

Окрему увагу необхідно приділити визначенню порядку повідомлення уповноважених осіб про ліки, заборонені до обігу в Україні, незареєстровані ліки, а також розподіл обов'язків співробітників у частині надання інформації контролюючим органам.

Нагадаємо, лікарські препарати, які пройшли реєстрацію і ліцензування в країнах Євросоюзу, а також в США, Канаді та Японії, будуть проходити реєстрацію в Україні за спрощеною процедурою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18