Сьогодні, 16 грудня, через повідомлення про «замінування» будівлі залізничного вокзалу станції Харків-Пасажирський евакуювали близько 400 громадян і працівників вокзалу, повідомляє прес-служба УМВС України на Південній залізниці

О 04:05 до чергової частини лінійного відділу на станції Харків-Пасажирський УМВС України на Південній залізниці надійшло повідомлення про те, що залізничний вокзал станції заміновано.

На місце події негайно виїхало керівництво Управління, слідчо-оперативна група, працівники кінологічного центру та вибухо-технічної служби. З території вокзалу було евакуйовано близько 400 громадян та працівників вокзалу. Внаслідок проведених заходів вибухових пристроїв або речовин виявлено не було.

Рух поїздів не припинявся.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Наразі проводиться комплекс оперативно-розшукових заходів з встановлення особи, яка зробила анонімне повідомлення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом