Екс-перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов спростував інформацію, поширену деякими ЗМІ про те, що ЄС нібито має намір розморозити його рахунки в Європі, передає УНН з посиланням на прес-службу політика.

«У ЗМІ з'явилася інформація про те, що мої рахунки в ЄС скоро будуть розморожені. Хотів би внести ясність у ситуацію і попередити появу в ЗМІ сенсаційних, але абсолютно безпідставних вигадок і припущень. Європа ніколи не накладала на мої рахунки арешт, і власне не могла цього зробити через їх відсутність», - сказав Арбузов.

Крім того, він повідомив, що всі свої кошти він зберігав у національній валюті в українських банках.

«Я ніколи не приховував наявності у мене рахунків. Так, вони дійсно є, але всі вони відкриті в українських банках, а кошти на них зберігаються виключно в національній валюті. І цьому є цілком логічне обґрунтування. По-перше, за весь час мого перебування при владі у мене не було ніяких підстав не довіряти українським банкам, а по-друге, курс гривні був більш стабільний, тому я, як і більшість громадян, вважав за краще зберігати свої гроші саме в гривні. І вся ця інформація вказана в моїх деклараціях. Тому не варто шукати сенсацій там, де їх немає. Всі мої рахунки і заощадження знаходяться в Україні, і я сподіваюся, що незабаром зможу безперешкодно розпоряджатися ними», - зазначив політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42