Кабінет Міністрів України може призначити новим головою Пенсійного фонду України Олексія Зарудного, який вже очолював цю структуру в 2007-2010 роках, повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

«Рішення про призначення голови Пенсійного фонду буде приймати Кабінет Міністрів України, але я, як міністр, маю право подавати кандидатури на цю посаду. Я своє клопотання (про призначення Олексія Зарудного. - Ред.) зробив, - сказав міністр. - Сподіваюся, моє представлення Кабмін підтримає».

Розенко підкреслив, що Зарудний - не нова людина в системі Пенсійного фонду і має великий потенціал. «Це не випадкова людина і не парашутист, який прийшов невідомо звідки», - зазначив міністр, повідомляє УНІАН.

При цьому він сказав, що новий голова ПФУ, безперечно, буде одним з тих, хто почне перетворення у пенсійній системі країни, закладені в програмі діяльності уряду. «Думаю, ми всі разом будемо проводити пенсійну реформу, і міністерство як орган, що визначає політику, в тому числі у сфері пенсійного забезпечення, і Пенсійний фонд як орган, який найближче стоїть до пенсіонерів і який повинен брати активну участь у пенсійній реформі», - сказав міністр.

Нагадаємо, у жовтні Кабінет Міністрів України призначив директора Департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики Миколи Шамбіра виконувачем обов'язків голови Пенсійного фонду України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом