Урядовий законопроект щодо детінізації зарплат передбачає поступове зниження ставки єдиного соціального внеску. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в парламенті заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.

За його словами, зниження навантаження на фонд оплати праці передбачає поступове зменшення ставок єдиного соціального внеску.

«У 2015 році ставка становитиме на розмірі заробітної плати, що перевищує дві мінімальні зарплати, на рівні до 25%. Потім вона буде знижена до 20% і до 1 січня 2017 року - 15%. Ми пропонуємо зафіксувати ставку на рівні 15%», - сказав Розенко.

Крім того, міністр додав, що зміни до закону «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» передбачають посилення відповідальності всіх сторін трудових відносин.

«Співробітник не повинен бути допущений на роботу без укладання договору. Ми передбачаємо штрафні санкції за оформлення без договору, за допуск на неповний робочий день та неповне нарахування ЄСВ. Без посилення відповідальності не може бути детінізації зарплат», - резюмував він.
 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом