Заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий підтверджує інформацію про плани американської нафтогазової компанії Chevron вийти з проекту з освоєння Олеської площі.

«Інформація про те, що вони планують прийняти таке рішення, є», - сказав він.

При цьому Чалий вважає, що такого роду проекти необхідно максимально зберігати і основну роботу в цьому напрямку має зробити уряд, передає Інтерфакс-Україна.

Він констатував, що на сьогоднішній день багато підписаних раніше проектів опинилися в дуже складній ситуації, коли, зокрема, на Донбасі, є проблеми, які важко подолати в короткі терміни.

«Такі сигнали є. Сьогодні ми розглядали це питання, і я думаю, що буде проведена робота, щоб максимально утримати інвестиційні, інфраструктурні проекти, проекти в енергетичній сфері, які потребують політичних рішень», - зазначив Чалий.

Нагадаємо, Україна, компанія «Шеврон Україна Б. В.» і ТОВ «Надра Олеська» 5 листопада 2013 року підписали УРП з видобутку вуглеводнів на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська обл.).

Українською стороною УРП з розробки Олеської площі виступає ТОВ «Надра Олеська», яка є спільним підприємством державної НАК «Надра України» (частка в СП - 90%) і ТОВ «СПК-Геосервіс» (частка - 10%).

Передбачається, що Chevron на першому етапі (перші два-три роки) направить на сейсміку, розвідку і буріння свердловин близько $350 млн.

Прогнозні ресурси Олеської площі оцінюються в 2,98 трлн куб. м газу. Щорічний видобуток газу на цій ділянці може становити 5-10 млрд куб. метрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

75