Заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий заявляє про можливість міжнародних переговорів з Росією, зокрема, з президентом Володимиром Путіним, про необхідність прискорити нову зустріч у Мінську тристоронньої контактної групи з розв’язання ситуації на сході України.

Чалий зазначив, що засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України, має бути проведене найближчого тижня, але його дата поки не визначена.

«Я думаю, що найближчим часом можуть бути додаткові міжнародні переговори, в тому числі, і з президентом РФ для того, щоб Росія була більш активна в цьому процесі. І, напевно, від цього політичного рішення залежатиме можливість проведення переговорів», - сказав Чалий, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому заступник глави Адміністрації Президента не уточнив формат цих міжнародних переговорів.

Нагадаємо, 6 грудня Президент України Петро Порошенко повідомив, що чергова зустріч тристоронньої Контактної групи щодо ситуації на Донбасі запланована в Мінську 9 грудня. Однак вона не відбулася.

Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич заявив, що мінські переговори щодо України поки не відбулися через необхідність узгодити низку пунктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом