Прокуратура Чернігівської області після завершення досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно митника, підозрюваного у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні, повідомили ForUm'у в Управлінні зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Вищевказані протиправні дії завдали державі збитків у вигляді недоотриманих обов'язкових платежів на суму понад 2,4 млн грн.

Слідством встановлено, що державний інспектор митного поста здійснив митне оформлення дизельного палива на загальну суму понад 8 млн грн, створивши видимість подальшого переміщення цього вантажу в Південну митницю Міндоходів. При цьому паливо з митного поста вже було вивезено невстановленими особами в невідомому напрямку.

В обвинувальному акті дії митника кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (Зловживання службовим становищем; Службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки). Прокурором був також пред'явлений обвинуваченому цивільний позов про відшкодування заподіяної державі шкоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78