Найближчими днями буде підписано кредитну угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком на суму 200 млн євро, які будуть спрямовані на відновлення систем життєзабезпечення та інфраструктури Донбасу, заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку і ЖКГ.

Зубко також зазначив, що на ці цілі уряд у листопаді виділив 375 млн грн, з яких 150 млн грн підуть на відновлення інфраструктури Луганської області, решта - Донецької області.

Зубко наголосив, що контроль за належним використанням цих коштів має бути з боку місцевих громад, на території яких пошкоджені об'єкти інфраструктури, соціальні об'єкти та системи життєзабезпечення.

«Кожна громада має самостійно визначати об'єкти, на які ці гроші потрібно спрямувати, і насамперед необхідно відновити», - сказав віце-прем'єр-міністр. Він зазначив, що виділені кошти повинні бути використані максимально ефективно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом