Австралія тимчасово розмістить своє посольство в Києві у приміщенні посольства Канади за адресою вул. Костьольна, 13А.

Про це розповіли в прес-службі Міністерства закордонних справ, міжнародної торгівлі і розвитку Канади, повідомляє УНІАН.

Зазначається, що міністр закордонних справ Канади Джон Бейрд сьогодні вітав заяву, яку зробили в Мельбурні (Австралія) прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт і Президент України Петро Порошенко про те, що Австралія відкриє тимчасове посольство, яке буде спільно розміщуватися в Києві в одному приміщенні з посольством Канади.

«Канада і Австралія поділяють історичну дружбу. Ми продовжуємо залишатися партнерами з питань, які стосуються розвитку України і ми працюємо над підтримкою народу України в реалізації його демократичних прагнень, волі від російської агресії», - сказав Бейрд.

«Ми раді, що Канада може грати роль в єднанні міжнародного співтовариства для подальшої підтримки українського народу. Цей договір є ще одним прикладом того, як Канада і Австралія докладають спільні зусилля для просування демократичних принципів і прав людини в усьому світі», - підкреслив Бейрд.

Згідно з повідомленням, відповідний меморандум взаєморозуміння за договором про спільне розміщення посольства є останнім прикладом відносин глибокого співробітництва між Австралією та Канадою.

Крім того, в повідомленні наголошується, що цей договір доповнює вже наявні робочі відносини між країнами за кордоном, у тому числі з надання консульських послуг. Канада і Австралія мають угоди, завдяки яким канадці можуть отримувати консульські послуги в австралійських дипустановах в 20 країнах світу. У той же час австралійці можуть отримувати такі послуги в канадських дипмісіях у 23 країнах світу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом