Влада Канади вживе додаткових обмежувальних заходів стосовно Росії, йдеться в заяві, опублікованій у п'ятницю на сайті канадського уряду.

«Канада спільно зі своїми союзниками готова чинити тиск на економіку Росії», - наголошується в заяві глави канадського уряду Стівена Харпера.

У документі наголошується, що нові обмеження на експорт технологій будуть прийняті згідно з канадським актом «Про спеціальні економічні заходи». Вони передбачають заборону на експорт, продаж або постачання певної продукції в Росію та фізичним особам у Росії для її використання під час розвідки глибоководних нафтових родовищ та видобутку нафти, розвідки і видобутку нафти в Арктиці, розвідки та видобутку нафти на шельфі.

Ці обмеження також передбачають заборону на надання Росії чи будь-якій фізичній особі у Росії фінансових, технічних чи інших послуг, пов'язаних із забороненою продукцією.

«Ці санкції доповнюють такі ж заходи, прийняті Євросоюзом і США», - наголошується в заяві.

Крім того, Канада хапроваджує додаткові економічні санкції і заборону на видачу віз щодо «20 російських та українських фізичних осіб».

До фізичних осіб російських громадян, проти яких запровадили санкції, відносяться перший заступник голови комітету Державної Думи з іноземних справ Леонід Калашников, заступник голови Держдуми РФ Ігор Лебедєв, заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Олег Лебедєв, перший заступник голови Держдуми Іван Мельников, віце-спікер Держдуми РФ Микола Левічев.

Також запровадили санкції проти першого заступника комітету Держдуми у справах СНД Володимира Нікітіна, представника організації «Донецька народна республіка» в Москві Андрія Родкіна, віце-спікера Держдуми РФ Володимира Васильєва, депутата Держдуми РФ Віктора Водолатського, заступника голови Ради Федерації РФ Юрія Воробйова, першого заступника голови комітету Держдуми РФ у закордонних справах Світлани Журової.

До фізичних осіб українських громадян санкції запровадили проти тих, хто представляє самопроголошені республіки ДНР та ЛНР або займає посади в окупованому Росією Криму. До них відносяться Олег Береза, Олександр Караман,

Нагадаємо, президент США Барак Обама 18 грудня підписав закон «Про підтримку свободи України». Документ передбачає нові санкції щодо Росії.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, УНІАН

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44