Заява голови Національної ради з телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка про те, що рішення держоргану щодо подальшої діяльності оператора цифрової телемережі ТОВ «Зеонбуд» буде залежати від рішень інших високопоставлених осіб, свідчить про порушення національним регулятором принципу незалежності конституційного колегіального органу, як це передбачено чинним законодавством України. Таку думку висловив член комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, народний депутат Юрій Павленко, повідомляє РБК-Україна.

Нардеп також повідомив, що направив до Генеральної прокуратури депутатське звернення, в якому зазначає, що в діях голови Національної ради і інших високопоставлених осіб можуть бути присутні ознаки складу злочинів, згідно з Кримінальним кодексом України.

Враховуючи вищесказане, Павленко просить вжити заходів прокурорського нагляду і перевірити викладену інформацію, а в разі наявності в діях посадових осіб ознак складу злочинів, згідно з Кримінальним кодексом України, притягнути винних осіб до відповідальності.

«Діяльність Національної ради ґрунтується на принципах законності, незалежності, об'єктивності, прозорості, доступності для громадян і так далі... так написано в законі України про діяльність Нацради. Давайте будемо послідовними і суворо дотримуватися норм закону та Конституції не на папері, а в житті», - підкреслив Павленко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Нацради Юрій Артеменко своєю заявою під час зустрічі з керівниками провідних медіахолдингів з питання етапів переходу країни на цифровий формат мовлення, що відбулося 1 грудня 2014 року, заявив про те, що доля ТОВ «Зеонбуд» «вирішується аж нагорі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36