Після бійки футбольних фанатів у Києві до відповідальності потрібно притягнути як провокаторів, так і правопорушників. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Володимир Цибулько, коментуючи висловлювання радника глави МВС Антона Геращенка про бійку між українськими та французькими футбольними вболівальниками у столиці.

«Антон Геращенко каже як приватна особа, а його сприймають як мінімум як народного депутата, що теж не знімає з нього відповідальності. Серйозне суспільство сприймає його більше як інформаційного провокатора, а не як людину, яка показує ставлення держави до тієї чи іншої події», - сказав Цибулько.

При цьому політолог зазначив, що бійка, про яку говорив радник глави МВС, була спровокована самими французькими фанатами.

«Вони спалили в пабі прапор України. Це викликало серйозні хвилювання. Враховуючи рівень патріотизму в Києві, це була явна провокація. І тут треба спочатку притягнути до відповідальності французьких фанатів за спалювання прапора і провокацію. А потім говорити про українських порушників. Поки всі громадяни, які в'їжджають в Україну, зобов'язані підкорятися нашому законодавству та поважати наші державні символи», - вважає він.

Нагадаємо, після бійки між українськими та французькими футбольними вболівальниками радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко написав у ФБ: «Думаю, адвокати українських уболівальників можуть використовувати в якості лінії захисту той факт, що Франція досі не роз'яснила світовій спільноті, - чи буде вона продавати містралі РФ, чи ні».

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом