Урізуючи соціальні статті державного бюджету на 2015 рік, уряд виконує вимоги зовнішніх кредиторів. Таку думку ForUm'у висловив народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Ігор Луценко.

«Ті, хто нам дає гроші, диктує умови, зокрема, щодо бюджету», - заявив він.

Крім того, нардеп підкреслив, що сьогодні вводиться інфляційно-девальваційний податок для населення. «Він абсолютно рівномірно розподіляється серед всіх, у кого гривневі доходи. Тобто, зараз всі, хто має доходи в іноземній валюті, стають в два рази багатшими, ніж звичайні громадяни. Це несправедливо, але належних економічних інструментів для відновлення справедливості в уряду я не бачу», - сказав він.

«Стан резервів НБУ плачевний. Умовно кажучи, коли втік Янукович, було приблизно 16 млрд, а тепер всі, хто має гривневі доходи, повинні покривати збитки», - зазначив Луценко.

Водночас нардеп упевнений, що ще більше зменшення соціальних стандартів не призведе до голодних бунтів. «Але це серйозно позначиться на рейтингах певних політиків і політичних сил. Українці не бунтують через голод, а просто міняють політиків, знаходять рішення, щоб нагодувати голодних», - підсумував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом