Закон про люстрацію «дуже поганий» і буде змінений, заявляє президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо.

«Основний висновок полягає в тому, що українська влада довела намір співпрацювати з ВК і перегляне закон про люстрацію, щоб отримати новий, внесе поправки згідно з українською Конституцією та європейськими стандартами. Це - великий успіх», - сказав він.

Букіккіо констатував, що, на думку ВК, «текст закону дуже поганий». «Він має бути істотно поліпшений, і українська влада погодилася з тим, що це має бути зроблено швидко і в співпраці з ВК», - підкреслив Букіккіо.

У зв'язку з цим президент ВК повідомив, що наприкінці січня, найімовірніше, в Києві, відбудеться нова зустріч за участю представників української влади та членів ВК для того, щоб переглянути закон. «Перегляд закону відбудеться в чіткі часові рамки, за три місяці», - додав він, повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на запитання, чи означає це, що українська влада повинна припинити виконання закону, Букіккіо сказав, що закон залишається чинним, але через те, що він неякісний, і виконання «погане». «Саме тому до закону мають бути внесені зміни якнайшвидше, і ми сподіваємося, що українська влада спробує не продовжувати люстрацію доти, поки до закону не будуть внесені зміни. Але закон залишається чинним», - підкреслив президент ВК.

Відповідаючи на запитання, що повинні робити ті, до кого закон про люстрацію вже застосований, Букіккіо повідомив, що вони після поправок у закон «отримають новий шлях, щоб, можливо, змінити заходи, які були застосовані проти них».

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада України підтримала Закон України «Про очищення влади».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом