Програма діяльності уряду – набір гасел. Таку думку в коментарі Forum'у висловив позафракційний депутат Сергій Міщенко.

За його словами, навіть у коаліції неоднозначне ставлення до цієї програми, тому що «гасла вже усім набридли, а ця програма - суцільні гасла».

Також він підкреслив, що в програмі немає доповнень у вигляді законопроектів.

Також нардеп звернув увагу на деякі пункти, а саме скасування суддівської недоторканності. «Невже в коаліції немає 150 підписів, щоб відправити відповідний законопроект про скасування суддівської, депутатської і президентської недоторканності в КС?», - запитує нардеп.

«Я готовий дати свій 150-й підпис, але в коаліції має бути не менше 300 голосів», - обурився він.

Міщенко зазначив, що в програмі не йдеться про скасування пенсійної реформи. «Раніше прем'єр Яценюк та міністр соціальної політики Павло Розенко заявляли, що це ганебна реформа, геноцид пенсіонерів, а зараз про скасування ані слова. Але є ліквідація неефективних пільг. Що це таке і як їх визначати? В ручному режимі? Можна поставити запитання: чи є пільги учасників АТО, багатодітних матерів, чорнобильців, афганців ефективними», - звернув увагу він.

Також у селах не буде лікарень, фельдшерско-акушерських пунктів, скоротиться кількість шкіл.

«Нещодавно Ярема назвав закупівлю вугілля у самопроголошених ЛНР та ДНР фінансовим тероризмом. У програмі немає ні слова про закупівлю електроенергії, тобто ми будемо купувати її в Росії. Чи буде це фінансовим тероризмом?»

Міщенко наполягає, що кожен пункт програми не витримувати критики. «Звичайно, можна за гасла проголосувати. Хто візьме на себе цю відповідальність?», - резюмував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50