Сьогодні вранці нижня палата парламенту Ірландії схвалила рекомендаційну резолюцію, що закликає уряд країни офіційно визнати Державу Палестина.

Про це повідомила ізраїльська газета The Jerusalem Post.

Резолюція була схвалена нижньою палатою, законодавчим органом Ірландії, одноголосно.

Резолюція закликає до створення палестинської держави у кордонах 1967 року, включаючи Східний Єрусалим як столицю.

У жовтні верхня палата парламенту Ірландії визнала Палестинські території державою. Це було зроблено без голосування, оскільки всі представники сенату спочатку підтримували цей крок.

Нагадаємо, 30 жовтня уряд Швеції офіційно визнав Палестину державою.

Як відомо, Палестина була проголошена державою 15 листопада 1988 року в Алжирі на позачерговій сесії Національної ради Палестини.

19 листопада Конгрес депутатів іспанського парламенту (нижня палата) майже одноголосно проголосував за резолюцію, в якій закликав уряд країни визнати Державу Палестина.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус виступив за встановлення дворічного терміну для врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту, при цьому він допустив, що у разі провалу переговорів Франція визнає незалежність Палестини.

Де факто визнання палестинської держави в 2012 році схвалила Генеральна Асамблея ООН. За 26 років як державу Палестину визнали 134 країни, проте серед них не було жодної країни Євросоюзу. При цьому в багатьох європейських державах у Палестини є дипломатичні місії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом