Представник Генерального штабу Збройних сил України, генерал-майор Олександр Размазнін поінформував, хто може потрапити під чергову хвилю часткової мобілізації. Про це він повідомив сьогодні журналістам.

Відповідаючи на запитання, які спеціальності сьогодні потрібні армії і хто потрапить під хвилю чергової часткової мобілізації, він зазначив, що «потрібні танкісти, артилеристи, оператори всіх систем, які у нас існують у всіх напрямах, ті, хто володіє ПЗРК, протитанковими комплексами».

«Ми не тільки будемо брати вже готовими, ми будемо навчати їх у навчальних центрах, тому зараз відроджується ціла система навчальних центрів, яка підготує фахівців на техніку, яку ми відновлюємо», - додав Размазнін, повідомляє УНІАН.

«Ми зараз створимо резерв, щоб він був достатнім, і ми могли в потрібний момент виконати завдання зі встановлення статус-кво. Ми будемо, мабуть, проводити (чергову часткову мобілізацію. - Ред.), якщо буде рішення керівництва нашої держави, це не рішення військових», - зазначив Размазнін, додавши, що «ми зараз готуємо свої пропозиції щодо кількісного складу».

Як раніше повідомляв ForUm, міністр оборони України Степан Полторак заявив, що в Україні необхідно проводити наступну хвилю часткової мобілізації.

10 листопада спікер Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони Андрій Лисенко заявив, що потреби в четвертій хвилі мобілізації поки немає.

Закон про третій етап часткової мобілізації набув чинності 24 липня. 6 вересня третя хвиля мобілізації офіційно завершилася.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116