Кількість співробітників правоохоронних органів в Україні до 2016 року буде зменшено ще щонайменше на 16 тис. осіб, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«У нас на початок (2014-го. - Ред.) року, в лютому, в міліції було 197 тис. осіб - людей у погонах, міліціонерів. Станом на початок грудня було 178 тис., до кінця року буде 172 тис., протягом 2015 року ми плануємо скорочення до рівня 162-150 тисяч», - заявив Аваков в ході спільного засідання парламентських комітетів з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності в середу в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міністр зазначив, що «за нереабілітуючих обставин в поточному році було звільнено близько 8 тис. міліціонерів - за зраду присязі або за порушення чинного статуту».

Аваков також повідомив про основні проблеми очолюваного ним відомства: незаповнюваність вакансій та адекватну оплату праці правоохоронців.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявляв, що реформа Міністерства внутрішніх справ України передбачає скорочення штатної чисельності міліції приблизно на 20%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом