У Києві проведуть інвентаризацію міських об'єктів за допомогою лазерного сканування і створять тривимірну модель міста. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«11 грудня о 12:00 біля будівлі КМДА відбудеться презентація роботи спеціально обладнаного автомобіля, який проведе інвентаризацію міських об'єктів.

Автомобіль, обладнаний найсучаснішою технікою, об'їде все місто, зробивши фотофіксацію і сканування міського середовища», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що це дозволить дізнатися реальну кількість тимчасових споруд та місця їх розміщення, кількість об'єктів зовнішньої реклами, зелених насаджень, місць паркування, світлофорів, дорожніх знаків та інших об'єктів міського простору.

Згідно з повідомленням, після проведення лазерного сканування з допомогою устаткування з програмним забезпеченням буде зроблений аналіз сканування і фотоматеріалів.

«За результатами цього процесу буде створена тривимірна модель міста з зображенням міських об'єктів і геоприв'язкою», - розповіли в КМДА.

За даними прес-служби, лазерне сканування та створення тривимірної моделі використовують для створення транспортних моделей, систем вуличного освітлення, для реконструкції фасадів будинків і благоустрою вулиць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31