У швидкісних поїздах «Інтерсіті» та «Інтерсіті+», які курсують між найбільшими містами України, вже майже рік (з лютого 2014 року) не надається послуга доступу до мережі інтернет.

На сайті, присвяченому поїздам «Інтерсіті», де існує розподіл відгуків про роботу цієї категорії залізничного транспорту, відсутність інтернету є однією з головних причин для нарікань з боку пасажирів, пише Golos.ua.

Причина повного припинення доступу до мережі інтернет у поїздах категорії «Інтерсіті» на такий тривалий термін є невідома. За цей час ніяких офіційних коментарів з цього приводу ні перевізник ДП «УЗШК», який є власником поїздів «Хюндай» і «Шкода», ні керівництво «Укрзалізниці» не надавали.

Як повідомлялося раніше, в рамках державної програми підготовки до Євро-2012 на маршрутах поїздів «Інтерсіті», введених «Укрзалізницею» між містами Київ-Львів, Київ-Харків та Київ-Донецьк, було побудовано і розгорнуто мережу широкосмугового радіодоступу, що працює за технологією Wi-Max. Мережа призначалася для надання послуг передачі даних і доступу в інтернет пасажирам швидкісних електропоїздів категорії «Інтерсіті» і технічних служб «Укрзалізниці» на маршрутах. Її загальна довжина становить майже 1500 км, мережа складається з 260-ти базових станцій бездротової передачі даних. На поїздах розміщені приймачі, які отримують сигнал з цих базових станцій. Безпосередньо у поїзді доступ до мережі інтернет для пасажирів здійснюється за технологією Wi-Fi.

Будівництво радіомережі було розпочате в лютому 2012 року. Спочатку пасажири швидкісних електропоїздів «Інтерсіті+» могли отримати доступ до мережі інтернет в тестовому режимі. Згодом пасажири 1 класу отримали можливість доступу до інтернет у поїздах як додаткову безкоштовну послугу, включену у вартість проїзду, а пасажири 2 класу - на платній основі.

Нагадуємо, 11 листопада Генеральна прокуратура України заарештувала керівника головного управління «Укрзалізниці» за підозрою у вимаганні 100 000 гривень хабара. Йому загрожує 10 років позбавлення волі.

26 листопада генерального директора держадміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця») Бориса Остапюка було звільнено з посади розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37