У Донецькій області затримано громадянина Азербайджану, який збирав розвіддані для членів незаконних збройних формувань самопроголошеної Донецької народної республіки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«Прокуратура Донецької області контролює хід розслідування стосовно діяльності громадянина Азербайджану, який виконував розвідувальні завдання в інтересах ДНР», - йдеться в повідомленні.

Так, у ході досудового слідства встановлено, що 39-річний іноземець пройшов військове навчання, після чого був зарахований у розвідувальний підрозділ групи «Оплот», яка діє у складі НЗФ ДНР.

Згідно з повідомленням, основним завданням бойової групи, до якої входив іноземець, було виявлення місць розташування підрозділів Збройних Сил України, і передача цієї інформації ДНР.

Зазначається, що надалі саме ця інформація використовувалася для завдавання вогневих ударів по позиціях українських військ.

За даними прокуратури, громадянина іноземної держави затримано військовослужбовцями під час виконання чергового завдання на території Ясинуватського району.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації).Досудове розслідування триває.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23