Міністерство закордонних справ України отримало ноту від МЗС РФ про відправку 12 грудня чергового гуманітарного конвою в Донецьку та Луганську області.

Як передає кореспондент Forum'у, про це заявив спікер МЗС Євген Перебийніс.

«Ми отримали чергову ноту від МЗС Російської Федерації, в якій вони інформують нас про те, що Росія має намір 12 грудня здійснити доставку чергового так званого гуманітарного конвою населенню Донецької та Луганської областей», - сказав він.

За його словами, МЗС України взяв до уваги цю інформацію, а також поінформував російську сторону про те, згідно з якими умовами та яким чином така гуманітарна допомога може бути доставлена на територію України.

«Власне, російська сторона це чудово знає, тому що таку інформацію ми надаємо їм постійно. У зв'язку з цим ми сподіваємося, що Росія дотримуватиме законодавства України й раніше узгоджених домовленостей між Україною, Росією та Комітетом Червоного хреста про умови і модальність доставки гуманітарного вантажу з Російської Федерації», - заявив Перебийніс.

Він нагадав, що йдеться про доставку та розподіл вантажу, що має здійснюватися безпосередньо Червоним Хрестом, а також про здійснення контролю за гуманітарною допомогою безпосередньо митними та прикордонними службами України.

Як раніше повідомляв ForUm, автоколона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу 9 грудня вирушила з Підмосков'я в Ростовську область.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом