Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко повідомив, що бойовики двічі з ранку вівторка порушили режим тиші в районі Дебальцевого (Донецька обл.).

«З 10 години 9 грудня для реалізації мирного плану... ми запроваджуємо режим припинення вогню, так званий режим тиші», - сказав начальник Генштабу на брифінгу у вівторок.

Він підкреслив, що українські військові залишають за собою право адекватно реагувати, якщо друга сторона не буде дотримуватися режиму тиші, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Муженка, бойовики вже двічі з 10.00 порушили режим тиші - в районі Дебальцевого.

Як повідомляв ForUm, прес-центр АТО у вівторок вранці повідомив про введення режиму припинення вогню на всіх позиціях сил антитерористичної операції на сході України.

Нагадаємо, 4 грудня в ході наради Президента України Петра Порошенка з керівниками силових відомств визначено заходи щодо забезпечення виконання Мінських домовленостей щодо «дня тиші», який повинен початися 9 грудня.

Раніше в. о. начальника прес-служби Міністерства оборони України Валентин Буряченко заявив, що в зоні проведення антитерористичної операції з моменту введення режиму припинення вогню зафіксовано один випадок мінометного обстрілу.

Чергова зустріч тристоронньої Контактної групи щодо ситуації на Донбасі запланована в Мінську на 9 грудня.

Однак представники самопроголошених ДНР і ЛНР хочуть провести її 12 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25