Поблизу міста Красноармійська Донецької області Служба безпеки України у результаті контррозвідувальної спецоперації затримала двох громадян України - членів незаконного збройного формування «Кальміус», один з яких підозрюється в умисному вбивстві інспектора патрульної служби міського відділу у Донецькій області, повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що місцевий житель, 1961 р. н., добровільно вступив до незаконного збройного формування «Кальміус». Після втечі членів НЗФ зловмисник залишився на звільненій території для збору розвідданих про дислокацію, маршрути пересування, тилове забезпечення українських військових.



В СБУ відзначили, що його спільник - місцевий житель, 1976 р., який був активним учасником ДНР, причетний до ряду злочинів проти мирного населення і умисного вбивства інспектора патрульної служби одного з місцевих відділень міліції.

Того ж дня поблизу міста Рубіжне інша оперативна група контррозвідки виявила на території одного з цехів зруйнованого заводу схрон зі зброєю, що належить бандформуванню так званого Баті. Співробітники СБУ вилучили зі схованки автомати зі спорядженими магазинами, гранати для гранатометів, РГД-5 і Ф-1, велику кількість набоїв різного калібру та камуфляжну військову форму. Тривають оперативно-слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47