Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського районного суду Києва про арешт генерал-майора Генерального штабу Збройних сил України Віктора Назарова, який підозрюється у службовій недбалості, через що був збитий український військово-транспортний літак Іл-76 з 49 людьми на борту, і змінив запобіжний захід на заставу, сума якої зменшена майже вчетверо порівняно з попередньою.

«Апеляційну скаргу задовольнити частково. Постанову слідчого судді Печерського районного суду від 25 листопада про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави в розмірі 300 мінімальних заробітних плат щодо Назарова скасувати», - йдеться в рішенні Апеляційного суду Києва, яке зачитав у вівторок головуючий суддя Дмитро Сокуренко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Апеляційний суд виніс нову ухвалу, якою відмовив слідчому у клопотанні про застосування запобіжного заходу до Назарова у вигляді утримання під вартою, і застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 80 мінімальних зарплат.

Таким чином, сім'ї Назарова повернуть різницю від раніше внесеної застави в сумі 267 960 грн.

Як повідомляв ForUm, 18 листопада генерал-майору Генерального штабу Збройних сил України Віктору Назарову було вручено підозру у службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців під час їх передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 в Луганську. 25 листопада суд заарештував Назарова на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 365,4 тис. гривень. 14 червня, близько 1:10, під час заходження на посадку в аеропорту Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76, в результаті чого загинуло 49 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34
Теги