Президент України Петро Порошенко сьогодні, 9 грудня, хоче домогтися припинення вогню на Донбасі. Про це він заявив у ході зустрічі зі cпеціальним представником чинного голови ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на сході України Хайді Тальявіні, повідомляє прес-служба Глави держави.

Порошенко підкреслив, що проведення засідання Тристоронньої контактної групи має відбутися якомога швидше, щоб уже 9 грудня домогтися припинення вогню. Хайді Тальявіні підкреслила, що Мінські домовленості, а саме протокол від 5 вересня і меморандум від 19 вересня 2014 року є основою для мирного врегулювання ситуації на Донбасі і повинні виконуватися всіма сторонами.

Глава держави та спеціальний представник ОБСЄ домовилися про координацію подальших дій з реалізації плану мирного врегулювання на Донбасі.

Нагадаємо, 4 грудня в ході наради Президента України Петра Порошенка з керівниками силових відомств визначено заходи щодо забезпечення виконання Мінських домовленостей щодо «дня тиші», який повинен початися 9 грудня.

Чергова зустріч тристоронньої Контактної групи щодо ситуації на Донбасі запланована в Мінську на 9 грудня.

Однак представники самопроголошених ДНР і ЛНР хочуть провести її 12 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом