Комісар Ради Європи з прав людини Нільс Муйжнієкс заявляє, що особи, винні у вчиненні тяжких злочинів і порушенні прав людини на сході України, мають бути притягнуті до відповідальності.

Про це йдеться у висновках Муйжнієкса, оприлюднених після його перебування в Україні з 30 листопада по 5 грудня.

Комісар Ради Європи зазначив, що воєнний конфлікт на сході України має руйнівні наслідки у сфері прав людини. «Гуманітарна ситуація є надзвичайно складною, і люди продовжують дуже страждати», - підкреслив Муйжнієкс.

У цьому зв'язку він зазначив, що ці порушення в основному стосуються незаконних військових формувань, але також і проурядових сил і добровольчих батальйонів, повідомляє УНІАН.

Він також наголосив на необхідності проведення ефективного розслідування з урахуванням критеріїв Європейського суду з прав людини і підтвердив необхідність того, щоб українська влада співпрацювала з Міжнародною консультативною групою, заснованою генеральним секретарем Ради Європи, завданням якої є спостереження за розслідуванням подій на Майдані минулої зими і в Одесі на початку травня.

Як раніше повідомляв ForUm, станом на 25 листопада, згідно з даними ООН, внаслідок конфлікту на сході України загинули 4356 людей, ще 10 016 осіб були поранені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22