Європейська комісія попередньо схвалила всі пропозиції щодо змін до Закону України «Про адвокатуру». Про це на брифінгу заявив радник міністра юстиції України, народний депутат Ігор Алексєєв, повідомляє кореспондент ForUm`у.

«Прийняття цього закону стане важливим елементом виконання коаліційної угоди. Законопроект, поза всяким сумнівом, буде мати ключове значення практично для всіх громадян України, і, крім удосконалення роботи адвокатів, викличе ряд серйозних змін в Кримінально-процесуальний та Цивільний кодекс країни», - заявив Алексєєв.

За його словами, у новому законопроекті передбачено посилення гарантій для здійснення діяльності адвокатів і надання їм додаткових повноважень. Водночас законопроект передбачає посилення дисциплінарної і навіть фінансової відповідальності адвокатури, а також підвищення вимог до їх професійної підготовки.

Як повідомив радник міністра юстиції, розробка доповнень і змін у чинний закон проводилася у тісній співпраці з Національною асоціацією адвокатів України. Що, на думку Алексєєва, дозволило врахувати в документі не тільки теоретичні, але і практичні аспекти діяльності адвокатів у прив'язці до конкретних «життєвих» ситуацій.

«Новий Ззкон про адвокатську діяльність спрямований насамперед не на самих адвокатів, а на громадян, які користуються їх послугами. Адже за кожним порушенням прав адвоката стоїть доля конкретної людини. Досі в Україні є численні факти тиску на адвокатів. Сподіваюся, що новий закон зробить це явище неможливим», - вважає Алексєєв.

За словами радника міністра юстиції, найближчим часом законопроект буде направлений для розгляду в парламенті країни.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом