З 7 грудня набув чинності Закон № 1252-VII «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», згідно з яким за отриманням дозвільних документів, які видаються всіма без винятку органами влади, потрібно буде звертатися в дозвільні центри на місцях.

Те ж саме стосується і процедур переоформлення раніше виданих документів, видачі дублікатів, а також анулювання документів, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Завдяки цьому не доведеться їздити до Києва за отриманням дозвільних документів.

Одночасно закріплено, що виключно законами (а не підзаконними актами) може встановлюватися перелік документів, поданих для отримання документа дозвільного характеру, а також вимоги до них. Це скорочує можливості для ускладнення процедур в окремих владних структурах.

Ще один важливий нюанс - в даному законі з'явилася заборона на відмову в реєстрації декларації у тих випадках, коли початок здійснення діяльності можливий за декларативним принципом. Тобто знову ж таки знижуються можливості для сваволі чиновників.

Також тепер встановлено, що за замовчуванням дозвільні документи видаються безкоштовно і на необмежений термін. Змінити це правило може тільки пряма норма закону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

60