Болгарія буде наполягати на реалізації проекту «Південний потік». Про це заявив прем'єр-міністр країни Бойко Борисов.

«Я продовжую дотримуватися позиції, що «Південний потік» повинен пройти через територію Болгарії, оскільки він корисний для країни. Тому завтра ми відправляємо до Брюсселя віце-прем'єра Томіслава Дончева і міністра енергетики Теменужку Петкову, будемо наполягати на продовженні будівництва «Південного потоку» при дотриманні європейських правил», - цитує главу болгарського уряду ТАСС.

Раніше колишній міністр енергетики Болгарії Румен Овчаров заявив про те, що країна може втратити до 750 мільйонів доларів на рік черз зупинку газотранспортного проекту.

Нагадаємо, що будівництво газопроводу «Південний потік» було призупинене Росією 1 грудня після візиту президента РФ Володимира Путіна в Анкару.

ВАТ «Газпром» заявив про зміну стратегії щодо європейського ринку газу.

Проект «Південний потік» вартістю 15,5 мільярда євро був розрахований на постачання в Європу 63 мільярдів кубометрів газу на рік. Трубопровід повинен був пройти через акваторію Чорного моря в країни південної і центральної Європи. Передбачалося, що транспортування газу почнеться в кінці 2015 року. Газопровід планувалося прокласти по території Болгарії, Сербії, Угорщини, Австрії, Італії та Словенії. Про бажання брати участь у проекті заявляла також Македонія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25