Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі спеціальним представником чинного голови ОБСЄ у складі тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на сході України Хайді Тальявіні. Про це повідомила прес-служба Глави держави.

Порошенко наголосив на важливій ролі тристоронньої групи, і висловив сподівання, що, незважаючи на закінчення швейцарського головування в ОБСЄ, Тальявіні продовжить свою важливу роботу.

Він підкреслив, що проведення засідання Тристоронньої контактної групи має відбутися якнайшвидше, щоб уже 9 грудня домогтися припинення вогню.

Глава держави та спеціальний представник ОБСЄ домовилися про координацію подальших дій з реалізації плану мирного врегулювання на Донбасі, резюмували в Адміністрації Президента.

Нагадаємо, 3 грудня екс-президент України Леонід Кучма, який представляє в Контактній групі Київ, заявив, що черговий раунд переговорів у «мінському» форматі може відбутися на поточному тижні.

4 грудня у ході наради Президента України Петра Порошенка з керівниками силових відомств були визначені заходи із забезпечення виконання Мінських домовленостей щодо «дня тиші», який має початися 9 грудня.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розраховує, що Київ і самопроголошені Донецька та Луганська народні республіки домовляться щодо визначення лінії розмежування на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом