Концепцію реалізації програми діяльності Кабінету Міністрів на 2015 рік представлять на розгляд Верховної Ради у вівторок, 9 грудня. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус під час брифінгу.

«Програма діяльності базується на ключових завданнях окремих міністерств і плані реформ, спрямованих на вихід України з економічної кризи. Вже у вівторок вона буде представлена Верховній Раді», - зазначив міністр.

При цьому він зазначив, що цей документ буде «дуже конкретним».

«2015 рік, звичайно ж, буде складним роком. Але будуть ухвалені нові закони, проведена масштабна реформа виконавчої влади, все робитиметься для того, щоб країна до 2016 року повернулася до економічного зростання», - запевнив Абромавічус.

Як зазначив чиновник, відновлення економічного розвитку, перехід його на постійну основу можливий лише за умови створення інвестиційного клімату, за якого і внутрішній, і зовнішній інвестор почуватимуть себе комфортно. Це відбудеться тільки в умовах повної ліквідації адміністративних бар'єрів для ведення бізнесу, максимально повного використання можливостей для вільної торгівлі в Європейському Союзі. Також необхідно приведення податкового навантаження на бізнес у відповідність із реальними можливостями економіки. Для цього потрібно скоротити виробничі державні витрати і підвищити ефективність використання державних фінансових ресурсів.

Крім цього, за словами Абромавічуса, необхідно надати максимальну підтримку економіці через формування ефективної, прозорої та некорумпованої системи державних закупівель.

«Виконання цих завдань можливе лише через ліквідацію неефективних і корумпованих систем державного управління та заміну їх принципово новими, які відповідатимуть вимогам часу і очікуванням суспільства», - підкреслив Абромавічус.

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада затвердила склад нового Кабінету Міністрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом