У Харківській області Зміївська теплоелектростанція перейшла на роботу на одному енергоблоці. Про це повідомили у ПАТ «Центренерго», пише «Сегодня».

«На Зміївській ТЕС в роботі знаходиться один енергоблок. Робота мінімальним складом обладнання викликана різким зменшенням запасів вугілля на складі внаслідок напруженого диспетчерського графіка протягом періоду низьких температур і відсутністю на сьогодні постачання вугільної продукції на підприємство. Цей захід вжито з метою уникнення повної зупинки станції з подальшими негативними наслідками як в цілому для енергосистеми України, так і для життєдіяльності селища Комсомольське», - зазначає прес-служба «Центренерго».

Персонал станції проводить роботи з тимчасової консервації обладнання, утеплення корпусів, дренування енергоблоків та підготовки обладнання для безпечного проходження періоду низьких температур з метою запобігання порушення технологічного режиму експлуатації в подальшому.

«Запаси вугілля на складі Зміївської електростанції становили на ранок 4 грудня 8 тис. тонн. Ситуація з постачанням палива поки залишається напруженою», - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, з 2 грудня, «Укренерго» застосувало графіки аварійних відключень електрики. За словами нового голови Міненерго Володимира Демчишина, віялові відключення електроенергії припиняться при скороченні її споживання, тому підприємствам можуть знизити тарифи на споживання енергії в нічні години.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28