На Донбасі 9 грудня має розпочатися «День тиші». Про це йшлося у ході наради Президента України Петра Порошенка з керівниками силових відомств щодо ситуації на Донбасі, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Учасники зустрічі обговорили виконання поставлених завдань у зоні АТО й визначили заходи, які повинні забезпечити виконання Мінських домовленостей про «День тиші», що має початися 9 грудня», - йдеться в повідомленні.

На нараді також було визначено подальші дії у разі недотримання членами НЗФ Мінських угод.

Окрему увагу Глава держави приділив питанню поліпшення забезпечення Збройних Сил бойовою технікою і звільнення заручників із ворожого полону.

У зустрічі взяли участь міністр оборони Степан Полторак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко, глава Державної прикордонної служби Віктор Назаренко, заступник командувача Національної гвардії Микола Балан.

Як раніше повідомляв ForUm, 3 грудня екс-президент України Леонід Кучма, який представляє в Контактній групі Київ, заявив, що черговий раунд переговорів у «мінському» форматі може відбутися наступного тижня.

4 грудня прес-секретар білоруського МЗС Дмитро Мирончик повідомив, що Мінськ готовий у стислі терміни надати майданчик для чергової зустрічі Контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України.

Нагадаємо, 19 вересня в Мінську учасники тристоронньої Контактної групи з врегулювання ситуації в Україні підписали меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом