Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин закликає промисловість самостійно обмежити споживання електроенергії на 15% у пікові години, що дозволить збалансувати ринок електроенергії й уникнути аварійних відключень електроенергії як на підприємствах, так і для населення, повідомили Forum'у в прес-службі Кабінету Міністрів.

Зокрема, про це міністр заявив у ході селекторної наради за участю представників облдержадміністрацій та енергоємних підприємств з питань забезпечення зниження ними обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди.

За його словами, наразі приблизно 3 тис. МВт електроенергії, що виробляється, недостатньо. Це сталося з різних причин: мінімальна кількість вугілля, а також відключення блоку №3 Запорізької АЕС. «Саме тому я звернувся до споживачів з проханням добровільно обмежувати споживання електроенергії в пікові години, щоб їх несподівано і непланомірно не відключали, - зазначив міністр. - Таке прохання до всіх споживачів електроенергії - насамперед до великих промислових підприємств, а також до населення. Такі кроки дозволять нам відмовитися від практики відключення споживачів від електроенергії, збалансувати енергосистему і розв’язати цю проблему найближчим часом».

Міністерство рекомендує в пікові години зменшити споживання електроенергії на 15%. «Чекаємо обмежень споживання електроенергії вже сьогодні з 17:00 до 21:00. Зі свого боку ми відреагуємо вже завтра. Якщо ми побачимо, що споживання зменшиться, і ми вкладемося в ті потужності, які за генерацією нам зараз доступні, то уже завтра я обіцяю звернутися до НЕК «Укренерго» про припинення відключень», - сказав Демчишин.

Також, на думку міністра, підприємствам доцільно переорієнтувати свою роботу на нічні години.

Як раніше повідомляв ForUm, НЕК «Укренерго», що здійснює централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни, запровадила графіки аварійних відключень електроенергії для споживачів Центральної та Північної енергосистем України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46