У столиці буде створено єдиний злагоджений механізм, що реально працюватиме, - нова клініка, яка функціонуватиме, тим самим держава реабілітується за «Лікарню майбутнього». Про це заявила директор держпідприємства «Укрмедпроектбуд», яке будує новий корпус дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» Ірина Коваль.

За її словами, сьогодні ведуться переговори з потенційними меценатами та іноземними кредиторами з тим, щоб уже до весни наступного року будівництво відновити і нарешті закінчити.

Ні перевірки, ні розслідування не виявили у будівництві нового корпусу «Охматдиту» злісних порушень і шкоди для країни, а навпаки, підтвердили заборгованість перед підрядниками - зроблено більше, ніж профінансовано. Незважаючи на це, останнім часом була фактично розв'язана інформаційна кампанія з дискредитації проекту, повідомляє «From-ua».

За інформацією видання, «за нею стоять колишні «куратори» медичної галузі на кшталт екс-радника екс-міністра охорони здоров'я Дмитра Подтуркіна, лобісти їхніх інтересів на рівні силових органів в особі сина одного з колишніх керівників СБУ і навіть члени Опікунської ради «Лікарні майбутнього». За почерком нескладно вгадати, що режисер-сценарист кампанії - колишній прес-секретар одіозного генпрокурора Пшонки».

У той же час, члени Опікунської ради «Охматдиту» звернулися з листом до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням про сприяння: необхідно 1,6 млн грн на завершення покрівельних робіт, а також 36 млн грн на запуск блоку «Д», в якому персонал зможе відпрацьовувати революційні для України методики, не чекаючи закінчення проекту.

Як відомо, у 2006 році було зібрано 262 млн грн на будівництво «Лікарні майбутнього» подружжя Ющенків для онкохворих дітей, але проект не був реалізований, і, крім назви, нічого не залишилося.

У 2011 році почалося зведення нового корпусу дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», на який за три роки виділено 390 млн грн. Торік будівництво було заморожене через економічні проблеми у країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

91
Теги