Захист екс-першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова вимагає закрити кримінальне провадження щодо створення телеканалу БТБ з причини відсутності складу злочину. Про це в ході прес-конференції повідомив адвокат Ігор Фомін.

«Захист відповідно до вимог чинного законодавства встановив низку обставин, які свідчать про відсутність складу злочину. Немає і не може бути розкрадання, яке описане в підозрі. Воно просто є фізично неможливим і ніколи не існувало, тому, згідно з вимогами КПК, ми вимагаємо в найкоротший термін ухвалити рішення про закриття провадження», - сказав Фомін.

Адвокат нагадав, що під найкоротшим терміном мається на увазі три дні, обумовлені законом.

«Слідчий нам у передбачений законом термін не відповів. Тоді ми звернулися до Печерського суду з вимогою закрити кримінальне провадження. Це було перше питання. І друге, яке є похідним, - щодо зняття арештів з рахунків Арбузова та його сім'ї. Немає складу злочину, тому немає підстави для накладення арешту», - пояснив він.

Фомін повідомив, що на цей момент арештовано особисті рахунки Арбузова. «Точніше, там 80% рахунків його дружини», - додав він.

«У Печерському суді ми не ставили питання про зняття арешту з рахунків основним. Воно було похідним. Але якщо уже всім цікаво - на ці арештовані рахунки гроші лягали до того, як Арбузов став чиновником. Більш того, в суді є низка документів - декларацій, де ці гроші задекларовані як дохід. Ще до того, як він почав працювати на державній службі і був головою банку. Є декларація про доходи і про те, що вони покладені на депозит, зокрема, на ім'я дружини. Тобто офіційні документи і підтвердження є. Говорити про те, що це вкрадені гроші, неможливо», - каже адвокат.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219