На третьому енергоблоці Запорізької атомної електростанції сталася аварія, сказав новий міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, пише «Кореспондент».

За його словами, аварія не становить жодноъ загрози, а робота блоку в повному обсязі відновиться у п'ятницю.

«Ніякої загрози немає. Аварія сталася на третьому блоці Запорізької атомної станції в системі видачі електроенергії, - це ніяк не пов'язано з виробництвом електроенергії... Це жодним чином не пов'язано з реактором», - пояснив міністр.

Він уточнив, що аварія була викликана коротким замиканням. «Зараз докладаються всі зусилля для того, щоб усунути поломку на цій ділянці. За оцінками фахівців «Енергоатому», тестові запуски блоку будуть проводитися вже сьогодні-завтра, а з п'ятниці він буде працювати на повну силу», - сказав Демчишин.

Водночас у прес-службі Запорізької атомної електростанції інформацію міністра спростували. «Ніякої аварії не було. Ми здійснюємо поточний ремонт на енергоблоці № 3, про який повідомлялося ще 28 листопада на сайті Запорізької АЕС. 5 грудня енергоблок буде виведений в роботу», - повідомила прес-секретар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом