Верховна Рада України ухвалила постанову №1008 про формування складу Кабінету Міністрів.

Як передає кореспондент Forum'у, за таке рішення проголосувало 229 народних депутатів.

Варто зазначити, що деякі депутати виступили проти ухвалення рішення щодо нового складу Кабміну пакетом, тому позитивний результат голосування присутні зустріли криками «Ганьба!».

Так, Олександра Квіташвілі призначено на посаду міністра охорони здоров'я, Айвараса Абромавічуса - на посаду міністра економічного розвитку і торгівлі, Наталію Яресько - на посаду міністра фінансів, Володимира Демчишина - на посаду міністра енергетики та вугільної промисловості, Андрія Пивоварського - на посаду міністра інфраструктури, Сергія Квіта - на посаду міністра освіти, Геннадія Зубка - на посаду віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку і ЖКГ, Павла Розенка - на посаду міністра соціальної політики, Юрія Стеця - на посаду міністра інформаційної політики.

У той же час на посаду віце-прем'єр міністра - міністра культури України призначено В'ячеслава Кириленка, Валерія Волощевського - на посаду віце-прем'єр-міністра, Арсена Авакова - на посаду міністра внутрішніх справ України, Павла Петренка - на посаду міністра юстиції, Ганну Онищенко - на посаду міністра Кабінету Міністрів України, Олексія Павленка - на посаду міністра аграрної політики та продовольства, Ігоря Жданова - на посаду міністра молоді та спору, Ігоря Шевченка - на посаду міністра екології.

Раніше Рада призначила Павла Клімкіна на посаду глави МЗС та Степана Полторака - на посаду глави Міноборони.

Як повідомляв ForUm, парламентська коаліція визначила список кандидатів, які можуть зайняти посади в новому Кабінеті Міністрів.

27 листопада прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи з трибуни парламенту, оголосив про припинення повноважень чинного Кабінету Міністрів.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42