Підґрунтя конфлікту Президента України і губернатора Дніпропетровської області є економічним. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Дмитро Джангіров.

«Зараз дійсно йде жорстка боротьба (між Президентом і главою Дніпропетровської ОДА - Ред.). Підґрунтя економічне. «Приватбанк» і група «Приват» у нормальних умовах без державної підтримки, без корупційних схем, рейдерства і дивних судових рішень за фактом банкрут. Відповідно Коломойському необхідно продовження цих схем, починаючи від рефінансування з боку НБУ - для початку хоча б 10 млрд грн, - закінчуючи невиконанням рішень з виплати податків окремими структурами і т. д.», - сказав Джангіров.

За його словами, проблем у групи «Приват» накопичилося так багато, що вирішити їх можна тільки за допомогою тиску на Кабмін, Президента і ВР.

«Чим загалом Коломойський активно і займається. Але у нинішньої важкої економічної ситуації дати одному, можна тільки відібравши у іншого. Фактично Коломойський бореться не стільки з іншими олігархами і Президентом, скільки з бюджетом України, НБУ та фінансовими потоками. Він бореться з цими потоками і за них», - зазначив він, додавши, що губернатор має приватну армію» у вигляді батальйонів.

«Для країни Коломойський важкий. Ноша у вигляді нього важка для країни. Його перемога означає економічний колапс. Перемога ж над ним означає невеликий перепочинок. Хоча потрібно розуміти, що крах «Приватбанку» теж може стати економічною катастрофою. Це той випадок, коли Україна в цій боротьбі в кожному разі у програші. Інтуїтивно можна сказати, що негативні для країни наслідків буде менше у разі його поразки», - вважає політолог.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана допитали в Генпрокуратурі. Корбана викликали на допит у ГПУ за трьома справами, одна з яких стосується конфлікту з головою Держземагентства Сергієм Рудиком, дві інших - з дніпропетровським прокурором Романом Федиком.

Також повідомлялося про те, що НАК «Нафтогаз України» ініціював перегляд складу аукціонного комітету на торгах з продажу нафти та нафтопродуктів, вироблених держкомпаніями. Про це йдеться в листі виконавчого директора «Нафтогазу» Андрія Пасішника, адресованому міністру енергетики та вугільної промисловості України Юрію Продану.

А, за словами директора Центру політичних досліджень Михайла Погребинського, лоу-кост компанії відбирають прибуток у «Міжнародних авіаліній України». Таку думку експерт висловив, коментуючи заяву генерального директора компанії Wizz Air про те, що вона може бути закрита в зв'язку з введенням нового порядку призначень на маршрути.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42