Чиновники НАК «Нафтогаз» порушують морально-політичні норми. Таку думку висловив ForUm'у політолог Дмитро Джангіров, коментуючи оголошення цією компанією тендеру на оренду автомобілів.

«Незважаючи на всі перестановки, «кістяк» цієї організації становлять чиновники, абсолютно відірвані від реалій. Не має значення, велика там сума чи ні, цього не можна робити з політичних міркувань», - зазначив Джангіров.

На думку політолога, проведення даного тендеру порушує моральні норми.

«Я думаю, жоден закон вони при цьому не порушують. Але є моральна точка зору. Тим більше, ми всі здогадуємося, що за фактом «Нафтогаз» банкрут. Питання не стільки юридичне, скільки ідеологічне, моральне, політичне. Якщо всі економлять - чому «Нафтогаз» не економить?», - озвучив громадське питання експерт.

На думку Джангірова, оголошення даного тендеру буде мати резонанс, і в «Нафтогазі» будуть змушені скасувати його.

Нагадаємо, на сайті «Державні закупівлі» було опубліковано повідомлення «Нафтогазу» про проведення тендеру на оренду 45 автомобілів (включаючи 6 машин представницького класу) за 40 млн. грн. для перевезень «пасажирів поза розкладом». Відповідно до тендерної документації, авто представницького класу повинні мати двигун об'ємом не менше 4900 куб. см, комфортабельний салон і двозонний клімат-контроль. Крім цього, компанія має намір найняти 10 автомобілів бізнес-класу з об'ємом двигуна не менше 3100 куб. см. Весь транспорт повинен надаватися разом з водієм (до 18 годин на добу).

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41