Питання дефолту України зможуть вирішити зовнішні запозичення. Таку думку в ході круглого столу «Чи уникне Україна дефолту наступного року?» висловив екс-заступник глави НБУ Сергій Яременко, передає кореспондент Forum'у.

«Дефолт України сьогодні в руках іноземних кредиторів. Внутрішнього ресурсу для його обслуговування немає. Все залежатиме від ролі України в тих чи інших політичних процесах», - зазначив експерт.

При цьому Яременко підкреслив, що всі обговорювані економічні питання неможливо вирішити через зламану систему.

«Ми обговорюємо якісь механізми та інструменти, не розуміючи, що вони в поламаній системі не працюють. Найголовніше питання - у нас порушився той економічний «бульйон», який дає можливість виростати тим інструментам, і говорити про розвиток малого та середнього бізнесу і так далі», - пояснив експерт.

На думку Яременка, та фінансово-економічна модель, яку проголосила українська влада, не спрацьовує.

«Ті інститути, які повинні забезпечувати цей «бульйон», сьогодні в розгубленості від того, що не спрацьовує та модель, яку вони оголосили. Вже психологічні моменти не дають навіть найактивнішим виробничникам щось робити, тому що втрачена віра в інструментарій державного масштабу», - зазначив експерт.
 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46