Святослав Піскун, який тричі призначався Генеральним прокурором України, зазначив, що у слідчих ГПУ немає доказів провини проти екс-першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова, тому й Інтерпол не оголошує його в міжнародний розшук. Про це він сказав у коментарі УНН.

Також екс-генпрокурор зазначив, що слідчі Генеральної прокуратури неправильно організовують і ведуть слідство проти Арбузова.

«Арбузова немає в міжнародному розшуку - його немає на сайті Інтерполу. Він (слідчий ГПУ. - Ред.) обманює. Вони неправильно спланували слідство, неправильно його організували і тому Інтерпол не дає добро на те, щоб оголосити його в розшук. Може вони навіть і звертаються в Інтерпол, але Інтерпол не реєструє, адже неправильно організоване і проведене слідство. Я не хочу вдаватися в подробиці, я не маю права, я ще раз підкреслюю, що неправильно організоване розслідування», - пояснив Піскун.

Також народний депутат України VI скликання припустив, що можливо слідчі ГПУ просто не знають, чим відрізняється міжнародний розшук від загальноукраїнського і тому помиляються на своїх брифінгах.

«Можливо, це розшук, який вони подали в українське МВС, а наше українське МВС могло надіслати це доручення в Молдову, Казахстан, або ще якусь країну третього світу. І вони вже собі ставлять галочку, що ця людина нібито перебуває в міжнародному розшуку. Але це неправда, тому що міжнародний розшук - мається на увазі те, що ця людина перебуває в розшуку в Інтерполі. Це міжнародна організація. Я як прокурор вважаю, що якщо немає результатів слідства, значить члени слідчо-оперативної групи та керівники слідчо-оперативної групи не виконують своїх прямих службових функцій та обов'язків. Або несумлінно виконують їх», - зазначив Піскун.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29